Open clubkampioenschap

Na het succes van seizoen 1 van het open clubkampioenschap bij Van Der Ende Racing Inn is Formula Karting terug met seizoen 2. Het tweede seizoen belooft weer een spektakel te worden met de intrede van de nieuwe karts van Van Der Ende in 2019. 

Kalender 2019:

Race 1: 2 Maart

Race 2: 30 Maart

Race 3: 20 April

Race 4: 25 Mei

Race 5: 22 Juni

Deelname-eis:
Vanaf 50 kilo eigen gewicht inclusief outfit

Een snelste tijd van minimaal 1.09 wordt geadviseerd. 

Je hoeft nergens lid van te zijn!

 

Gewichtsregel:
De races worden verreden op minimaal 75 kilo

racegewicht inclusief racegear

 

Rijders dienen zelf hun gewicht aan te vullen met eigen lood. Onbekend met lood? Wij helpen graag! Mail naar: info@formulakarting.world

Hoe ziet de racedag eruit?
Je rijdt drie races van 10 rondes

Voor elke race rij je 1 kwalificatieronde die je startpositie bepaald. Tijdens elke race rij je met een andere kart. Zo wordt het kartverschil geminimaliseerd

Wat zijn de kosten:
€ 49,- per racedag

€ 225,- per seizoen

 

Tijdschema:

Nadere aankondiging volgt.

Races worden verreden tussen 09:00 en 13:00

Beloning:
T.b.a.


Meld je aan:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.Seizoen 1

Spannend eerste seizoen

Uit een totaal van 29 verschillende rijders in het eerste seizoen kwam uiteindelijk de volgende uitslag. Het strategisch element dat tijdens elke wedstrijd werd gebruikt bleek een scherprechter. Het zorgde voor de gewenste inhaalacties en maakte de races enorm spannend. 

 

Het veld bestond uit zowel ervaren als totaal nieuwe rijders. De nieuwe rijders konden het de ervaren karters echter al snel knap lastig maken. Het bleek dat race ervaring een pré is maar zeker niet vereist! 

 

Het eerste seizoen was zowel voor de rijders als de organisatie een feestje en bewees dat er in de omgeving van Poeldijk veel snelle rijders zijn die wedstrijden willen rijden. Met de switch van dinsdag avond naar zaterdag ochtend belooft seizoen 2 een nog groter feest te worden!

Join the club!

Formula Karting is een organisatie die zich focust op het aanbieden van races en kampioenschappen aan zoveel mogelijk rijders in Nederland en België. In 2016 werd er begonnen met een internationaal kampioenschap door heel Nederland, België en zelfs Duitsland. In het voorjaar van 2018 is er nog een tweede divisie aan de internationale klasse toegevoegd. In 2019 komt Formula Karting nog meer naar de rijders toe door tevens Clubkampioenschappen te organiseren, beginnend bij Van der Ende Racing Inn in Den Haag en Coronel Karting in Huizen. Hou jij ook van racen? Join the Club!